Puerto de Mogan - harmonisk idyll på Gran Canaria
Gran Canaria     Tenerife     Fuerteventura      Lanzarote      La Gomera      La Palma      El Hierro

Puerto de Mogan - harmonisk idyll på Gran Canaria
Oversikt

Leilighet til leie

Astma allergi helse

Arguineguin

Gran Canaria

Kanariøyene

Fly og leiepriser

Bolig i Spania

Værvarsel

Kontakt oss

Puerto de Mogan er Gran Canarias mest idylliske by. Lave to-etasjers bygninger med mye blomster preger området rundt en fiske- og seilbåthavn. Stemningen er vennlig og harmonisk med mange hyggelige cafeer og gode restauranter. Stedet går igjen på mange av postkortene fra Kanariøyene. En dansk seiler slo seg til her for mange år siden og driver beskrivende nok galleri "Lykkevigen".

Puerto de Mogan har et idyllisk restaurant- og boområde med bouganvilla og mange andre blomster.
Byen ligger på den mest solsikre sørkysten av Gran Canaria. Det er nylig anlagt en sandstrand med lys sand her. Stranda er blant de luneste på øya. Tidvis kan vannet være litt grumsete på grunn av et elveleie som munner ut her. Turistbrosjyrene kaller Puerto de Mogan for "Kanariøyenes Venezia" pga. broene over elven og et par kanaler.

Puerto de Mogan er en internasjonal småby med utlendinger og kanariere boende hhv. i havneområdet og gamlebyen. Kanarierene i byen lever av turister og fiske. Det er ikke diskotek i byen og det skal være stille for musikk o.l. etter kl 23. Kriminalitet er lite utbredt. Her er det butikker både for turister og fastboende, noe en ikke finner i den langt større nabobyen Puerto Rico.

Det pågår en storstilt utbygging av hotell og leiligheter i områdene bakenfor stranden, Playa de Mogan. Eiendommene profileres som dyre og eksklusive alternativ til Puerto Rico. Miljøet er spennende med en blanding av rike livsnytere, seiler, kunstnere, hippier og kanariere. Byen er liten og det kan kanskje bli lite å ta seg til hvis en skal bo her. Ferjer med soldekk eller buss går jevnlig til Puerto Rico, Arguineguin og Playa del Ingles. De to første er også innen fornuftig taxiavstand hvis en ønsker mer natteliv.

Kveldsbilde fra de nye områdene som bygges ut i Puerto de Mogan .
De nye utbyggingsområdene bryter med arkiteturen i det idylliske havneområdet. Noen sier de nye leilighetene lukter penger mer enn å være pene. Generelt er Puerto Mogan et område med høye priser både på mat, hotell og eiendom, men en får også høy kvalitet. Både unge, familier og pensjonister bor og ferierer her. På fredager er det et stort marked her som det arrangeres utflukt til fra de andre feriestedene på Gran Canaria.

Syntax a.s, Verdens Ende, 3616 Kongsberg, Norge. Foretak: NO 947 364 111 MVA
Tlf 22 68 28 62 også helg og kveldstid. E-post: m@lande.co.

Mer om helse og våre innemiljømålinger