Ferie fra astma, allergi og helseplager på Gran Canaria
Gran Canaria     Tenerife     Fuerteventura      Lanzarote      La Gomera      La Palma      El Hierro

Gran Canaria - solrik ferie fra astma, allergi og helseplager
Oversikt

Leilighet til leie

Astma allergi helse

Arguineguin

Gran Canaria

Kanariøyene

Fly og leiepriser

Bolig i Spania

Værvarsel

Kontakt oss

Gran Canaria regnes av mange som den mest varierte og spennende av Kanariøyene. Her finner du alt fra solsikre strender til moderne storbyliv, høye fjell, storslått natur og idylliske småbyer fjernt fra turismen. Interessante mennesker fra alle verdens land har flyttet til denne lille øya. Trolig tilbyr intet annet sted et mer internasjonalt miljø. Øya er et også et kontinent i miniatyr med forskjellige klimasoner.


Den ene av de to hyggelige små sandstrendene nedenfor leiligheten i Arguineguin på Gran Canaria.
I sør er klimaet preget av sol og sommer året rundt. Mange nordmenn opplever at astma, allergi, reumatisme, og andre helseplager bedres så mye at de har kjøpt hus og leiligheter her. Storbyliv finner du i Kanariøyenes hovedstad Las Palmas, nord på Gran Canaria. Her finner du den lange bystranden Las Canteras, men også industri, næringsliv, kultur og store shoppingsentra.

Playa del Ingles og Puerto Rico er de mest utbygde turiststedene på øya. Her er strand, discotek og festing sentralt. San Agustin med mye svensker og Maspalomas med tyskere ligger på hver sin side av Playa del Ingles. Bahia Feliz utenfor San Agustin har flere familievennlige hotell med mange nordmenn.

Til en rolig og nedstressende ferie med sol anbefales Arguineguin eller Puerto Mogan. Begge ligger på den solsikre sørsiden av øya. Puerto Mogan med sin småbåthavn, sine blomster, og sine gode restauranter er trolig det mest idylliske stedet på Kanariøyene. Vi har valgt Arguineguin til vår uteleieleilighet fordi byen er større. Det er mer å foreta seg her hvis en skal være borte i flere uker. Prisene er også lavere.

Ved å leie bil eller benytte det godt utbygde bussnettet kan en enkelt komme seg rundt på øya. Du vil se høye vulkanske fjell hvor det tidvis faller snø. Skoger, og kanariske landsbyer står i sterk kontrast til turistmaskiner som f.eks. Puerto Rico. Folk er vennlige, men snakker ofte bare spansk.

I Norge markedføres Gran Canaria mest som feriemål om vinteren. De som kjenner øya vet også at den er et godt alternativ til lunefulle norske sommere. En mild vind fra Atlanterhavet gjør at en unngår den heten som preger Middelhavslandene om sommeren. De siste årenes store prisøkninger i Hellas, gjør nå Kanariøyene til et relativt rimelig feriested. Om våren er Gran Canarias ørkenaktige klima et fristed ved pollenallergi.

Prisene på mat i butikker og på restauranter anslås til det halve av i Norge. Generelt har Spania EU's laveste matpriser. Et stort innslag av lokalbefolkning gjør prisene lavere enn på f.eks. Lanzarote og Fuerteventura, spesielt hvis en unngår turistbutikkene. Det har blitt svært attraktivt å bo her, og boligprisene kan sammenlignes med Oslo. Arbeidskraft til f.eks. vasking, havearbeid, håndverkstjenster og lignende er rimelig. Gran Canaria er øya med best tilgjengelighet via billigfly og charterturer året rundt.

Syntax a.s, Verdens Ende, 3616 Kongsberg, Norge. Foretak: NO 947 364 111 MVA
Tlf 22 68 28 62 også helg og kveldstid. E-post: m@lande.co.

Mer om helse og våre innemiljømålinger


FERIELEILIGHET
ARGUINEGUIN
LEDIG

22 68 28 62