Kanariøyene med Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura
Gran Canaria     Tenerife     Fuerteventura      Lanzarote      La Gomera      La Palma      El Hierro

Kanariøyene - ferie på Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote eller Fuerteventura
Oversikt

Leilighet til leie

Astma allergi helse

Arguineguin

Gran Canaria

Kanariøyene

Fly og leiepriser

Bolig i Spania

Kontakt oss

Kanariøyene er Europas sydligste utpost. Beliggende i Atlanterhavet vest for Marokko, er det det eneste stedet i Europa som kan tilby sol og badeferie året rundt. Middelhavet blir for kaldt om vinteren, så de politisk ustabile isrealske og egyptiske områdene rundt Rødehavet er eneste alternativet blant de nære reisemålene. Fly fra Oslo tar ca 5 1/2 time.


Inngangspartiet til leiligheten på Kanariøynene som kan leies på ukebasis
De fire vanligste feriestedene på Kanariøyene er Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura. Grand Canaria er mest besøkt, trolig fordi øya har det mest varierte ferietilbudet. Her finner du moderne storbyliv, vakker natur med fjell og skoger, og de mest solsikre strendene. Playa del Ingles og Puerto Rico er de mest kjent feriestedene. Fiskelandbyen Arguineguin og idylliske Puerto de Mogan er mer avslappede byer med mye sol. Hovedstad er Las Palmas.

Tenerife er også en variert øy. De sammenvokste badestedene Las Americas og Los Christianos i sør er relativt masete turistmaskiner. Strendene er meget bra. Puerto de la Cruz i nord er en hyggeligere by hvor lokalbefolkningen, klimaflyktninger og turister lever side om side. Området er grønt, noe som kommer av at det regner en del der. På vinteren er dette et flott sted for lengre opphold, men litt usikkert hvis en ønsker en uke med mye sol. Teide, Spanias høyeste fjell, ligger på Tenerife og er godt egnet for fotturer. Det er ikke slanger, farlige dyr eller smittefarlige insekter på Kanariøyene.

Lanzarote er en litt roligere øy. Her er utbyggingen forsøkt harmonisert med den eksisterende arkitekturen. Puerto del Carmen er det største største feriestedet. Hotell, boliger og restauranter ligger langs lange sandstrender. Playa Blanca er et mindre og roligere sted. Timanfaya er et spennede område med vulkansk aktivitet inne på øya.

Fuerteventura har milelange sandstrender både i nord ved Corralejo og i sør ved Jandia. Med kun 35 000 innbyggere er dette en rolig øy. Turismen er relativt ny her. Kraftig vind kan være et problem. I tillegg kan en besøke de tre relativt ukjente øyene La Gomera, La Palma og El Hierro. Øyene er lite turistifisert og inviterer til øyhopping mellom småsteder med vennlig lokalbefolkning og storslått natur.

Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura er undervurdert som feriemål om sommeren. I Spania, og rundt Middelhavet generelt, er ofte heten plagsom om sommeren. På Kanariøyene får en sikker sol og sommer, men slipper ubehagelig varme pga. svalende atlanterhavsvinder.

Syntax a.s, Verdens Ende, 3616 Kongsberg, Norge. Foretak: NO 947 364 111 MVA
Tlf 22 68 28 62 også helg og kveldstid. E-post: m@lande.co.

Mer om helse og våre innemiljømålinger
FERIELEILIGHET
ARGUINEGUIN
LEDIG

22 68 28 62