Leilighet på Kanariøyene ved astma, allergi, tretthet og andre helseplager
Gran Canaria     Tenerife     Fuerteventura      Lanzarote      La Gomera      La Palma      El Hierro

Testleilighet på Kanariøyene ved astma, allergi, tretthet og andre helseplager
Oversikt

Leilighet til leie

Astma allergi helse

Arguineguin

Gran Canaria

Kanariøyene

Fly og leiepriser

Bolig i Spania

Kontakt oss

Norge har trolig verdens høyeste hyppighet av astma, allergi, diabetes, osteoporose, lysavhengige depresjoner, psoriasis, kroniske tarmbetennelser, og enkelte raskt økende kreftformer. I tillegg er det høye tall for diffuse plager som tretthet, søvnproblemer, hodepine, muskelsmerter og såkalte stress- og livsstilsplager. Dette er helseplager som følger vestlig levesett. Det finnes årsaker til problemene, men myndighetene gjør minimalt for å finne dem. Isteden lar de legemiddelindustrien selge medisiner.

Mange blir vesentlig bedre av slike plager på Kanariøyene. Rundt 70-80% opplever bedring, spesielt ved astma, allergi, revmatisme, tretthet, vinterdepresjoner og psoriasis. Det beste klimaet på Kanariøyene finner en på sørkysten av Gran Canaria fra Arguineguin via Puerto Rico til Puerto Mogan. De som flytter fra Norge pga. helse, velger ofte dette området med sitt unike klima. Bedringen av astma, allergi og reumatisme ser ut til å være mindre på fastlandet i Spania. Det er usikkert hvorvidt dette bare skyldes klimaet eller om Kanariøyenes mindre utviklede grad av "vestlig levesett" er medvirkende årsak.


Fra kjøkkenet i testleiligheten ved astma, allergi og miljørelaterte helseplager.
Selv om svært mange blir bedre på pakketurer til Kanariøynene, er det er også noen som opplever det motsatte. En kan ofte være uheldig med fuktskadde bad og muggsopp pga dårlig byggeskikk. I Arguinguin har hele bydeler rykte på seg for å gjøre folk syke av mugg. Det kan være skitne heldekktepper på gulvene. Selv dyre hoteller er beryktet for sine harde madrasser og puter. Støy fra diskotek kan ødelegge nattesøvnen. Noen rom lukter tydelig røyk. I større gater utenfor hotellene går det ofte høyspentkabler. Mer og mer elektrisk utstyr plasseres slik at soveplassene på hotellene utsettes for felt fra strømnettet. Syntetiske bygningsmaterialer og kjemikalier tar mer og mer over for Kanariøyenes tradisjonelt enkle, lavteknologiske murboliger.

Med leiligheten vår unngår du slike usikkerhetsfaktorer og får et optimalt miljø. Du får selv oppleve hva miljøet betyr for dine helseproblemer. Ved astma, allergi, tretthet, depresjoner, søvnproblemer og diffuse plager vil ofte to uker være nok til å gi bedre helse og økt overskudd. Ved revmatisme og psoriasis anbefales 3-4 uker. Lengre rekreasjonsopphold med omlegging av kosthold og fysisk aktivitetsnivå ved f.eks. diabetes og hjerteinfarkt, er mulig i sommerhalvåret. På våren og sommeren kan leiligheten også anbefales for allergikere som ønsker en pollenpause. Den norske Skolen på Gran Canaria tilbyr barnehage, grunnskole og videregående, bl.a. en 3 måneders periode fra ca 20. mars for pollenallergikere. Skolen ligger i gåavstand fra leiligheten.

Alle som opplever å være uopplagte hjemme, men friske borte, vil ha nytte av å prøvebo leiligheten noen ferieuker. Etter at du kommer hjem, kan vi måle miljøfaktorene i din norske bolig og foreslå tiltak for å gjøre innemiljøet best mulig. Arbeidsplasser kan også måles. Vi kan dessverre kun foreta slike tester på Østlandet. Du får en 10 siders miljømessig tilstandsrapport, samt forslag til tiltak. Målingen utføres av personer med universitetsutdannelse og kobles ikke med produktsalg. Prisene er tilpasset privatpersoners økonomi. Se SykAvHuset.no for informasjon om hva målingen omfatter. Her finner du også mer om helse og årsak til stress- og livsstilsplager. Vi har satt sammen et tilbud spesielt for de som vil forsøke å redusere årsakene til astma og allergi istedenfor å måtte bruke medisin resten avlivet.

Den store undersøkelsen "Pain in Europe" fra 2003 viser at Norge har flest personer med ulike former for smerter. Ca 30% har smerter, for eksempel knyttet til muskel- og skjelletsykdommer. Spania er det landet som har minst med 11%. Det er sannsynlig at Kanariøyene er er bedre enn gjennomsnittet av Spania. De andre Middelhavslandene har høyere smertetall og ligger dårligere an en f.eks. Irland og Storbritania.

Syntax a.s, Verdens Ende, 3616 Kongsberg, Norge. Foretak: NO 947 364 111 MVA
Tlf 22 68 28 62 også helg og kveldstid. E-post: m@lande.co.

Mer om helse og våre innemiljømålinger


FERIELEILIGHET
ARGUINEGUIN
LEDIG

22 68 28 62