El Hierro - Europas værbitte vestlige utpost
Gran Canaria     Tenerife     Fuerteventura      Lanzarote      La Gomera      La Palma      El Hierro

El Hierro - Europas værbitte vestlige utpost
Oversikt

Leilighet til leie

Astma allergi helse

Arguineguin

Gran Canaria

Kanariøyene

Fly og leiepriser

Bolig i Spania

Kontakt oss

Fram til Columbus oppdaget America i 1492 var El Hierro kjent som verdens vestligste utpost. Dette er Kanariøyenes minste og også mest værbitte øy. Hovedstaden Valverde har drøy 1600 innbyggere. Store lavaområder, mye vind og tåke gir en biosfære som Unesco har klassifisert som verneverdig. Klipper gjør øya vanskelig tilgjengelig og den fremstår ikke som spesielt ferievennlig. El Hierro blir mer en ekspedisjon enn en sommerferie med sol og bading.


På El Hierro finenr du Hotel Punta Grande som Guiness rekordbok lister som verdens minste. Det ligger på en klippe ytterst mot Atlanterhavet.
Beboerne på øya er preget av de tøffe livsbetingelsene på stedet. El Hierro er det stikk motsatte av Kanariøyenes turiststeder. Her blir du ikke underholdt og aktivitetstilbudet begrenser seg stort sett til det du kan finne på selv. En kan bade i naturlig vulkansteinbassenger f.eks. i Tamaduste. Fisking og fotturer er mulig. Private rom og leiligheter er vanligere enn pensjonater og hotell. De fleste tilreisende overnatter i de sammenvokste småbyene Tigaday og La Frontera på vestsiden hvor utsikten er imponerende.

På El Hierro finner du fantastiske utsiktspunkt som restauranten El Mirador de la Pena. Restauranten er designet av Lanzarotes store kunstner Cesar Manrique. Nedenfor ser du bl.a. Hotel Punta Grande som Guiness rekordbok oppgir som verdens minste med kun 4 rom og spisesal ute på en værbitt klippe. Prisene er ikke ekstreme, men det er vanskelig å få booket plass.

En liten flyplass forbinder øya med Tenerife og Gran Canaria. Se Binter Canarias lokalfly for billetter. Det er også ferjeforbindelse med Tenerifes ferieby Los Christianos. Valverde ligger i innlandet og ferjen går til havnestedet Estacia nedenfor Santa Maria del Valverde som er hovedstadens fulle navn. Det går et 1-2 ferjer pr dag.

For å komme seg rundt over alt på El Hierro anbefales leie av bil med firehjulstrekk. Biluteleieselskapet Cicar, som lar deg forhåndbestille leiebil fra ferjeleie på Tenerife, oppgir en pris, men når du kommer fram har de inkludert full bensintank slik at prisen nesten dobles. Øya er 2 mil lang og det er tre bensinstasjoner på El Hierro, så dette er en usympatisk turistfelle du kan sitte i etter at taxiene har forlatt ferjeleiet. Andre bilutleieselskaper finnes i Valverde. Busstilbudet er svært begrenset.

Syntax a.s, Verdens Ende, 3616 Kongsberg, Norge. Foretak: NO 947 364 111 MVA
Tlf 22 68 28 62 også helg og kveldstid. E-post: m@lande.co.

Mer om helse og våre innemiljømålinger
FERIELEILIGHET
ARGUINEGUIN
LEDIG

22 68 28 62