Tenerife - ferie med fotturer fra strender til til Teides snødekte topp
Gran Canaria     Tenerife     Fuerteventura      Lanzarote      La Gomera      La Palma      El Hierro >

Tenerife - ferie med fotturer fra strendene til Teides snødekte topp
Oversikt

Leilighet til leie

Astma allergi helse

Arguineguin

Gran Canaria

Kanariøyene

Fly og leiepriser

Bolig i Spania

Kontakt oss

Tenerife konkurrerer med Gran Canaria om å være Kanariøyenes mest varierte øy. Spanias høyeste fjell, Teide, på over 3700 meter finnes på øya. Fra ørkenlandskapet rundt Playa de las Americas og Los Christianos kan en bevege seg gjennom skogkledde områder opp mot Teides snødekte topp. Nasjonalparken rundt Teide har mange titalls merkede stier som egner seg for fotturer. Opp til rett under selve toppen går det også en taubane.

Trapp ned til liten strand
De høye fjellene gir mye nedbør og Tenerife er den grønneste av Kanariøyene. Her produseres mye av øyas mat og det lages vin her. La Orotava av er en av Kanariøyenes vakreste byer med blomster, steinsatte gater og hus fra kolonitiden.

I det grønne området nord på øya finnes mange ferierendes favorittby, Puerto de la Cruz. Miljøet er hyggelig med både lokalbefolkning og turister. Byen har en stor bilfri sone. Strendene er dårlige så det er anlagt store havbassenger hvor en kan bade mot betaling. Klimaet er mer usikkert enn i sør og på Gran Canaria sør. Mange klimaflykninger trives godt her om vinteren, mens en ukes ferie kan være usikkert værmessig.

Mer solsikkere er de sammenvokste turistmaskinene Play de las Americas og Los Christianos i sør. Her er det lange sandstrender, mange butikker, et utall fornøyelsestibud og mye mas. I Los Christianos finnes rester av den gamle fiskerlandsbyen. Costa Adeje er er litt roligere rett utenfor Play del Las Americas. En del nordmenn ferier i det mindre stedet Los Gigantes med sine havbasseng.

Hovedstaden Santa Cruz er en livlig havneby med en hyggelig og litt storbyaktig atmosfære. Det er et mer fornuftig sted for shopping enn turistmaskinene. I februar er Santa Cruz åsted for et karneval som er Kanriøyenes største folkefest.

Tenerife er Kanariøyenes største øy, men har færre innbyggere enn Gran Canaria. Det tar ca 2 timer med buss fra badestedene i sør til Puerto de la Cruz i nord. Bussystemet er godt som ellers på Kanariøyene. Los Cristianos er det beste utgangspunktet for ferjeturer til de små Kanariøyene La Gomera, La Palma og El Hierro. Tenerife her internasjonal flyplass. Prisene på leiligheter er relativt høye, spesielt i sør.

Syntax a.s, Verdens Ende, 3616 Kongsberg, Norge. Foretak: NO 947 364 111 MVA
Tlf 22 68 28 62 også helg og kveldstid. E-post: m@lande.co.

Mer om helse og våre innemiljømålinger
FERIELEILIGHET
ARGUINEGUIN
LEDIG

22 68 28 62