Fotturer på Teide, Tenerifes og Spanias høyeste fjell
Gran Canaria     Tenerife     Fuerteventura      Lanzarote      La Gomera      La Palma      El Hierro

Fotturer på Teide, Tenerifes og Spanias høyeste fjell
Oversikt

Leilighet til leie

Astma allergi helse

Arguineguin

Gran Canaria

Kanariøyene

Fly og leiepriser

Bolig i Spania

Kontakt oss

El Teide er Spanias høyeste fjell der det rager 3700 meter over Tenerifes strender. Området rundt er Spanias største og mest besøkte nasjonalpark. En usedvanlig variert natur med fascinernde vulkanske formasjoner, skog og snø gir mange muligheter for fotturer. Ca 50 merkede turstier finnes eller er under utvikling. Det er ikke lov å gå utenfor stiene.

Teides imponerende profil er på klare dager synlig fra alle de andre Kanariøyene.
Teides topp er vanligvis snødekket, men mengden snø varier mye. Det går en taubane opp til 200 meter under toppen. Ved kraftig vind stenges taubanen av sikkerhetsårsaker. Beregn med 4 timer hvis du vil gå opp de 1200 metrene isteden. Ta hensyn til været og den tynne luften.

For å få lov til å gå de siste 200 metrene må en gjennom en svært byråkratiske søknadsprosedyre. Hensikten er å verne det sårbare og unike plante- og dyrelivet rundt Teide. Det vulkanske området rundt Teide er unikt og har vært utnyttet i mange filmer inkludert Star Wars. Teide hadde sitt siste store utbrydd i 1798.

Det går veier opp mot Teide både fra Puerto de la Cruz i nord og Playa de las Americas og Los Cristianos i sør. Mange utflukter og ekskursjoner tilbys av turoperatørene og lokale reisebyråer. Fotturer i Teides vulkanske natur kan kanskje skape interesse for et besøk til Lanzarote. Her er det ennå varme punkter i de vulkanske områdene. Også Gran Canaria har gode muligheter for fotturer i skog og fjell. Tidvis faller det også snø her.


Syntax a.s, Verdens Ende, 3616 Kongsberg, Norge. Foretak: NO 947 364 111 MVA
Tlf 22 68 28 62 også helg og kveldstid. E-post: m@lande.co.

Mer om helse og våre innemiljømålinger
FERIELEILIGHET
ARGUINEGUIN
LEDIG

22 68 28 62