Solsikker sommerferie uten den ekstreme varmen i Hellas, Tyrkia og andre Middelhavsland
Gran Canaria     Tenerife     Fuerteventura      Lanzarote      La Gomera      La Palma      El Hierro

Solsikker sommerferie uten den ekstreme varmen i Tyrkia, Hellas og Spania
Oversikt

Leilighet til leie

Astma allergi helse

Arguineguin

Gran Canaria

Kanariøyene

Fly og leiepriser

Bolig i Spania

Kontakt oss
Værvarsel

Nordmenn reiser typisk til Middelhavsløand som Helles og Tyrkia om sommeren og til Kanariøyene om vinteren. Stadig flere erfarer at Kanariøyene har det beste klimaet både sommer og vinter. Varme fra Golfstrømmen og svalende bris fra Atlanterhavet gir en solsikker sommerferie uten den ekstreme varmen en ofte opplever i Tyrkia, Hellas, Spania og generelt rundt Middelhavet.

Kanariøyene tilbyr solsikker sommerferie uten den ekstreme varmen i Hellas, Tyrkia og andre Middelhavsland
Selv om hetebølgene i Spania, Hellas og Tyrkia kun oppleves som ubehagelig for de fleste, kan de være fatale for de syke og eldre. Tall fra Italia viser at en varmeperiode sommeren 2003 medføre en overdødlighet på 20 000 personer. I samme periode var det 15 000 flere døde enn normalt i Frankrike. (Aftenposten, 30.06.05) Slike hetebølger opptrer ofte rundt Middelhavet. Frankrike og Italia har kriseplaner som iverksettes i slike situasjoner.

Gjennomsnittstemperaturen på Kanariøyene varierer fra 18 grader om vinteren til 24 grader om sommeren. På dagtid kan temperaturen sjeldne ganger nå 30 grader midt på dagen, men tørr luft og sval vind gjør likevel sommeropplevelsen god. Det er tilnærmet ikke regn. Temperaturen i badeavnnet ligger rundt 22-23 grader. Deler av Kanariøyene har ørkenklima og passer godt for personer med pollenallergi og andre helseplager.

Kanariøyene tilbyr langt mer varierte opplevelser enn det en får på turiststeder som Playa del Ingles, Puerto Rico og Playa de las Americas. De små kanariøyene La Gomera, La Palma og El Hierro inviterer til øyhopping i et ekte kanarisk miljø. Alle øyene tilbyr rike muligheter til fotturer, f.eks. opp mot Teides snødekte topp på over 3700 meter. Naturen er mange steder storslagen med vulkaner, utrolige utsiktspunkter, unike skoger, grotter og marint liv.

Byene tilbyr museer, kunstutstillinger, opera, ny og gammel arkitektur, alt av shoppingmuligheter, og et urbant liv generelt. God mat og god vin får du over alt. Golf, tennis, seiling, surfing, dykking, treningsstudioer og helsetilbud finnes overalt. Gran Canaria sør er spesielt gunstig ved helsperoblemer.


Syntax a.s, Verdens Ende, 3616 Kongsberg, Norge. Foretak: NO 947 364 111 MVA
Tlf 22 68 28 62 også helg og kveldstid. E-post: m@lande.co.

Mer om helse og våre innemiljømålinger
FERIELEILIGHET
ARGUINEGUIN
LEDIG

22 68 28 62