Lanzarote - ferie med vulkaner og grotter
Gran Canaria     Tenerife     Fuerteventura      Lanzarote      La Gomera      La Palma      El Hierro

Lanzarote - ferie med grotter og levende vulkaner i Timanfaya nasjonalpark
Oversikt

Leilighet til leie

Astma allergi helse

Arguineguin

Gran Canaria

Kanariøyene

Fly og leiepriser

Bolig i Spania

Kontakt oss

Lanzarote tilbyr i tillegg til sol og strender, vulkaner og imponerende lavagrotter. Nasjonalparken Timanfaya er et stort, vegetasjonsløst område med størknet lava. Et sted skal en kun grave få centimeter ned i bakken før grusen så varm at du ikke kan holde den. I groper noen meter dype tar gress og busker fyr når de kastes ned. Midt i Timanfaya kar kanarierene laget et en restaurant hvor en kan grille mat over vulkanvarmen fra et laget krater. Det er også storslåtte og relativt smakfullt utsmykkede lavagrotter på øya.


Kvister som tar fyr pga. vulkansk varme i Timanfaya på Lanzarote
De mest kjente feriestedene på Lanzarote er Puerto del Carmen og Playa Blanca. Puerto del Carmen er det største. Dette er en lang stripe med strand og et stort antall restauranter og småbutikker langs strandgaten. Tildels skyhøye priser med stort prutemonn gjør shopping slitsomt. Øyas hovedstad Arrecife eller Teguise er et godt alternativ for shopping. Søndag er det et stort alt mulig marked i den gamle hovedstaden Teguise.

Play Blanca er en mindre og roligere utgave av Puerto del Carmen. Herfra går det båt regelmessig både til de ugenerte Papegøyestrendene og til Fuerteventura. Islas Graciosa i nord er et av Europas beste steder for surfing. El Golfo er en idyllisk småby på vestkysten som passer for de som ønsker å ha det stille. Røde Kors driver et feriested, Casas Heddy, for funksjonshemmede og eldre med ekstra omsorgsbehov på øya.

På Lanzarote er det med noen få unntak lave 2 til 4 etasjers hvitkalkede bygninger. Kunstneren Cesar Manrique har vært sentral ved utformingen av arkitekturen og mye annet på øya. Inne på øya er byene usedvanlig idylliske. Byen Yaize mellom Puerto del Carmen og Playa Blanca er blitt kåret til Spanias vakreste. På turiststedene overdøver neonlys, reklame og biltrafikk mye av Lanzarotes arkitektoniske estetikk.

Øya er kun 60 km lang og 21 km bred med ca 100 000 fastboende. Det regnes som Kanariøyenes dyreste øy med høye priser på mat, leiebil, solstoler, utflukter og lignende. Leiligheter og annen eiendom er også dyrt. Klimaet er bra, men mindre varmt og solsikkert enn Gran Canaria. Øye er i likhet med Fuerteventura flat noe som ofte gir kalde vinder. Det er ikke skog på øya. Lanzarote har internasjonal flyplass.

Syntax a.s, Verdens Ende, 3616 Kongsberg, Norge. Foretak: NO 947 364 111 MVA
Tlf 22 68 28 62 også helg og kveldstid. E-post: m@lande.co.

Mer om helse og våre innemiljømålinger
FERIELEILIGHET
ARGUINEGUIN
LEDIG

22 68 28 62