La Gomera - naturopplevelser fjernt fra masseturismen på de store Kanariøyene
Gran Canaria     Tenerife     Fuerteventura      Lanzarote      La Gomera      La Palma      El Hierro

La Gomera - naturopplevelser fjernt fra masseturismen på de store Kanariøyene
Oversikt

Leilighet til leie

Astma allergi helse

Arguineguin

Gran Canaria

Kanariøyene

Fly og leiepriser

Bolig i Spania

Kontakt oss

La Gomera er en av Kanariøyenes rolige øyer med begrenset innslag av turister. Øya passer godt for individuelt reisende, fotturer og naturopplevelser. En nasjonalpark med laubærskog og mange unike planter er sentralt i øyas sårbare økologi. La Gomera er bare 25 km på sitt bredeste. Den er omgitt av bratte klipper som stuper ned i bølgene. Klimaet varierer fra varmt og solrikt i sør til grønnt og ofte skyet i nord. Jordbruk er ennå viktig for økonomien.


La Gomera er grønn med stupbratte daler og ofte tåkedekkede fjelltopper
Naturen er imponerende selv for nordmenn. Stupbratte fjell og grønne daler kan ligne litt på Madeira. Velg en bussutflukt som viser deg Hermosa, Vallehermoso, nasjonalparken Garajonay og noen småbyer. Slike turer kan bestilles fra Tenerife og vil da inkludere ferje.

Få havner og de mange bratte dalehe gjorde kommunikasjon på øya vanskelig. Urbefolkningen utviklet derfor det unike plystrespråket Silbo Gomera for å kommunisere over lange avstander. Det ble utviklet til et fungerende språk med over 4000 ord. De høye plystretonene kan høres over 4 km borte. Lokalbefolkningen tar vare på denne kulturarven og Silbo kan oppleves flere steder. Dagsutfluktene med buss inkluderer vanligvis en demonstrasjon.

La Gomera har nylig fått en lokalflyplass med ruter til Gran Canaria og Tenerife. Se Binter Canarias for flytider og priser. De fleste reisende kommer med båt til hovedstaden San Sebastian fra Los ChristianosTenerife. Fra San Sebastian går det båter og busser til de mest besøkte stedene som Playa Santiago og Valle Gran Rey. Øya har noen få titalls pensjonater og hoteller. Privatpersoner leier også ut rom og leiligheter. Fred Olsen bygger ut et stort turistkompleks rundt Playa Santiago i sør hvor det er minst regn. Valle Gran Rey er en grønn dal med mange vakre grender.

Syntax a.s, Verdens Ende, 3616 Kongsberg, Norge. Foretak: NO 947 364 111 MVA
Tlf 22 68 28 62 også helg og kveldstid. E-post: m@lande.co.

Mer om helse og våre innemiljømålinger
FERIELEILIGHET
ARGUINEGUIN
LEDIG

22 68 28 62