Fuerteventura - milevis med ugenerte strender
Gran Canaria     Tenerife     Fuerteventura      Lanzarote      La Gomera      La Palma      El Hierro

Fuerteventura - milevis med nærmest øde sandstrender
Oversikt

Leilighet til leie

Astma allergi helse

Arguineguin

Gran Canaria

Kanariøyene

Fly og leiepriser

Bolig i Spania

Kontakt oss

Fuerteventura er den minst utbygda av de fire store Kanariøyene. Her finner du milevis med nærmest øde sandstrender fra Corralejo i nord til Jandia i sør. Playa de Sotovento de Jandia med smaragdfarget vann listes ofte opp blandt verdens 10 vakreste strender. Miljøet er rolig og avslappet med et neddempet innslag av turisme.

Typiske steinsettinger som skjermer mot vinden på Fuerteventuras milelange sandstrender
Fuerteventura betyr "sterk vind". Øya er uten høye fjell og skoger slik at kalde vinder kan redusere sommerferieopplevelsen. Vinden kan piske deg med sand når du ligger på stranden, noe som også kan være plagsomt på Lanzarote og sanddynestendene fra Playe del Ingles til Maspalomas. Mange steder er det bygd steinborger som le. Stedet er populært for for surfing og windsurfing.

Det er mange tyskere på øya og tysk er like vanlig som engelsk som turistspråk. Hovedstaden Puerto del Rosario har internasjonal flyplass. Fra Corralejo går det regelmessig båt over til Playa BlancaLanzarote som kun er en halv time unna. De fleste ferierende finner veien til Corralejo, Calete del Fuste, Costa Calma, El Cotillo eller Morro Jable.

Den lille fiskelandsbyen Corralejo har beholdt mye av sin sjarme tross en del turistutbyggingen i området rundt. Her finner en et lite torg og gågater med små butikker og restauranter. Disse brukes både av lokalbefolkningen og ferierende, og som vanlig gir dette en hyggeligere atmosfære enn på rene turiststeder. I turiststedet i sør, Morro Jable, er det et område med kun store hoteller og turistrestauranter og et eldre bysentrum med kombinert lokalmiljø og turister.

Calete de Fuste er nær flyplassen og tilbyr et stort antall hoteller og restauranter. Costa Calma er mer velholdt, men en helt kunstig turistby. El Cotillo er byen for den som ønsker seg vekk fra turismem. Alle stedene har lange strender med finkornet hvit sand. Fuerteventura er relativt dyr for ferierende, men har de laveste eiendomsprisene på de fire store Kanariøyene.

Syntax a.s, Verdens Ende, 3616 Kongsberg, Norge. Foretak: NO 947 364 111 MVA
Tlf 22 68 28 62 også helg og kveldstid. E-post: m@lande.co.

Mer om helse og våre innemiljømålinger
FERIELEILIGHET
ARGUINEGUIN
LEDIG

22 68 28 62