Fuerteventura - milevis med ugenerte strender
Gran Canaria     Tenerife     Fuerteventura      Lanzarote      La Gomera      La Palma      El Hierro

Corralejeo - fiskelandsby på Fuerteventura som byter sandstrendene
Oversikt

Leilighet til leie

Astma allergi helse

Arguineguin

Gran Canaria

Kanariøyene

Fly og leiepriser

Bolig i Spania

Kontakt oss

Corralejo er en liten fiskelandsby på Fuerteventura som har fått et betydelig innslag av turisme, men uten å miste sin karakter. Et lite sentrum med lave hus og trange gågater har et kanarisk preg. Fortausrestauranter og turistbutikker greier ikke helt å overdøve inntrykket slik som f.eks. i Puerto RicoGran Canaria. Det er noen få "pensions" og hotell som tilbyr overnatting til de som ikke reiser på pakketur. Nattelivet på hele Fuerteventura er begrenset.

Beskyttelse mot vinden er viktig på strendene ved Corralejo
Selv om det er mye tyskere på Fuerteventura er det mest engelskmenn i Corralejo. Byen er stor nok til at mange velger å bruke "minitoget" som går rundt i gatene og ut til sanddynene for trandsport. Det er en liten strand ned for torget i byen. Her kan det være noe lunere enn på hovedstrendene. Dykking tilbys.

Sør for Corralejo strekker sanddynene og strendene seg milevis sydover. Strendene og sanddynene er fredet som naturpark og det er bare noen få store turistkomplekser som har fått etablert seg her. Her er det mulig å gå en mils fottur langs strendene. Mange steder er det bygd steinborger som le for vinden. Den kraftig vinden gjør spesielt stredet mellom Corralejo og Playa BlancaLanzarote til et senter for surfing, vindsurfing og kitesurfing. Utstyr kan leies med og uten instruktør.

Fra Corralejo går det båt til Isla de Lobos og Lanzarote. Isla de Lobos er en liten øye som ligger kloss inntil Fuerteventura. Det er ikke så mye å gjøre der, men øya er populær for utflukter og surfing. Det er en liten strand her og muligheter til å bestille lunch på ferjeleiet. En ser over fra Corralejo til Lanzarote og en tur til Playa Blanca og Papagayostrendene er kanskje mer spennende.

Leiebil, jevnlig buss til hovestaden Puerto del Rosario, rimelig taxi, sykkel, moped og motorsykkel gjør det greit å bevege seg rundt på Fuerteventura. Øya består for det meste av ufruktbar sand og vulkansk fjell. Klimaet er best i Morro Jable de Jandia i sør. Allergikere og astmatikere ser ut til å ha det godt på Fuerteventuar, mens kald vind ofte gjør området mindre gunstig for reumatikere. Spesielt om vinteren bør reumatikere velge Gran Canaria eller Tenerife sør.

Syntax a.s, Verdens Ende, 3616 Kongsberg, Norge. Foretak: NO 947 364 111 MVA
Tlf 22 68 28 62 også helg og kveldstid. E-post: m@lande.co.

Mer om helse og våre innemiljømålinger
FERIELEILIGHET
ARGUINEGUIN
LEDIG

22 68 28 62